Zo'n dag waarop alles lukt

Vorige week kreeg ik een berichtje van Steven. Hij en zijn vismaat Filip overwegen een visboot te kopen en de #NLdelta te gaan bevissen. De vraag was om ze een keer rond te leiden in de Biesbosch.

Na wat heen en weer mailen en het afstemmen van de agenda's was de afspraak gemaakt en zo voeren we een paar dagen later al vroeg de Amer op. Omdat het nog redelijk rustig is met de wind besluiten we de ochtend aan de rivier te wijden en pas tegen de middag de Biesbosch in te trekken.

Omdat al vrij snel de #livescope ter sprake komt, kies ik er voor om die eerst maar even te demonstreren. Het blijft een prachtig stuk technologie en al snel zitten we geconcentreerd met onze drie shads op een rij een kuil uit te vissen. Het constant verleggen van de boot wordt al snel een baars te veel en die werpt zich dan ook gedecideerd op mijn shad. Een vis van rond de 40 cm. Nu beide heren gezien hebben wat er mogelijk is met de livescope geloven ze deze manier van vissen verder wel en gaan we naar de Moerdijk om te kijken of er verticalend wat te vangen valt.

Bij Filip willen ze nog niet, maar Steven en ik vangen beiden wat vissen. Steven een snoekbaarsje en een baars en ik mag 2 snoeken en een snoekbaarsje bijschrijven.

Wat opvalt is dat de vis van diep komt. De beten komen pas als we het talud aflopen en niet eerder dan dat de dieptemeter 9 meter aangeeft.

Het is nog vroeg, maar omdat we ook nog wat willen werpen op snoekbaars en nog de Biesbosch in willen, stoppen we met verticalen en gaan we naar de volgende stek.

Het stroomt hard, maar met wat zwaardere loodkoppen gaan we op zoek naar de vis. Het duurt niet lang of ik haak opnieuw een snoekje en dan is het ook de beurt aan Filip om zijn eerste vis te haken. Helaas blijkt het een zeer forse vals gehaakte brasem te zijn! Steven wil hem nog op de foto zetten, maar daar wil Filip niets van weten. We vissen door en krijgen behoorlijk wat aanbeten, maar alleen Steven weet nog een aanbeet te verzilveren en opnieuw een snoekbaars in de boot te brengen. Als Filip opnieuw een grote platte vals haakt, vinden we het mooi geweest en begeven we ons naar de Biesbosch.


Omdat ik de laatste keren de vis iedere keer ver in de Biesbosch moest gaan zoeken, staat er ons een vrij lang stuk varen te wachten. Het begint intussen heerlijk weer te worden en van de beloofde harde wind is gelukkig weinig te merken. We zijn al een tijd onderweg als we langs een stek komen die, hoewel de laatste tijd niet zo succesvol, er zo aantrekkelijk uitziet dat ik even stop om hengels op te tuigen en er een keer overheen te trollen. We zijn nog maar net gestart of Steven lost al een snoek. Dat is in ieder geval vast veelbelovend. We trollen verder en opnieuw krijgt Steven beet en dit keer blijft de vis wel zitten en kunnen we een mooie ruime 80'er landen.


Om uit te zoeken wat de vis vandaag het liefste heeft heb ik er bij iedereen een verschillend aasje aan geknoopt, maar nu Steven kort achter elkaar twee keer beet heeft gehad, krijgt Filip hetzelfde plugje aan zijn hengel.

En met succes, want nauwelijks 50 meter verder is het zijn hengel die dubbel klapt.


En deze is met 87 cm zelfs nog iets groter.

En dan is het los. Blijkbaar staan kleine plugjes vandaag op het dieet want beide heren vangen nu snoek met de regelmaat van de klok.


Als we tijdens de lunch even halt houden om een soepje te eten, willen we ook kijken of er werpend misschien ook een visje te vangen valt. We proberen het met kleine shads en ik mis direct op mijn eerste worp al een goede aanbeet. Steven en Filip laten daarna zien hoe het wel moet door allebei een prachtige Biesboschbaars te landen.Omdat het trollen toch wel erg lekker ging willen de heren graag kijken of we zo nog meer snoek kunnen vangen. Dus, de kleine plugjes gaan er opnieuw aan en de visgoden zijn ons gunstig gezind, want de vis blijft maar komen.
Het slotakkoord is voor Steven. Hij vangt de 'afsluitende' snoek, waarmee ons eindresultaat het volgende laat zien: 3 snoekbaarzen, 4 baarzen en 15 snoeken.


Wil je ook een keer mee met de specialist van het Beneden Rivierengebied? Boek dan nu jouw vistrip met Lure Fishing Guide.
18 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG