Heerlijke wintervisserij

Het is alweer zo'n anderhalve week geleden dat de snoekbaars weer eens heerlijk los was.

10 graden in februari, nauwelijks wind, dat is nog eens genieten.

De dag begint nog rustig, maar na een uurtje of twee geconcentreerd vissen heeft Ruud prijs.


En een paar minuten later mag ook ik een visje bijschrijven. Mooi, dan is bij allebei de kop eraf en vis je toch direct een stuk relaxter, want het wordt in ieder geval geen blank!Maar relaxter vissen of niet........ na deze twee vissen wordt het AKELIG stil. We blijven nog lang op de stek rondhangen en zien ook veel vis op de dieptemeter, maar we doen blijkbaar iets niet goed, want ze geven geen sjoege meer.


We besluiten het verder op het Hollands Diep te gaan zoeken, maar het blijft een taaie bedoeling. Het duurt maar liefst drie uur voor er een volgende vis op mijn aas klapt. Gelukkig wel een mooie.


Ik vis al de hele tijd redelijk snel, want die eerste vis vanmorgen sprong er ook nogal enthousiast op, maar het water is natuurlijk nog koud. Daar verandert het lenteweer nog niets aan. Maar nu ik eindelijk na uren stilte eigenlijk niets meer doe als mijn haak stil boven de bodem laten hangen levert het direct succes op. Hadden we dat maar eerder bedacht! Want vanaf nu is alles anders. We doen niets meer en dat levert vis op.Dit is pas vissen. Dobberen in de zon en regelmatig vis naar boven takelen. Soms komen ze van ondiep, soms wat dieper. Ineens maakt het allemaal niet meer uit. We worden ook lui in het nemen van foto's, maar als ik besluit om een snoekbaars te gaan knuffelen staat Ruud natuurlijk op scherp met de camera.Maar ik kan ze ook normaal onthaken... en gelukkig is Ruud ook niet te flauw om hiervoor het bewijs te leveren.


Dan is Ruud weer aan de beurt om een knappe vis te landen..... Ruud in action
Er is altijd één enorm nadeel op zo'n dag, en dat is dat de tijd nog veel sneller voorbij vliegt als dat hij normaal al voorbijvliegt tijdens het vissen.

We beginnen aan ons laatste driftje voordat we terug moeten gaan varen. In opperste concentratie vissen we nog een keer langs het talud af.Ja! Ik heb Vis! roepen we vrijwel gelijktijdig. Beide hengels staan hoepelkrom en het gebonk beneden geeft aan dat er twee beste snoekbaarzen aankomen. Een uurtje geleden hadden we al bijna een double hook up, maar toen gaf één van de vissen er halverwege de brui aan, maar nu lukt het wel en komen er twee vissen keurig in het mandje.


Een super afsluiter van een echte top dag!


Nog 5 weken tot de gesloten tijd: wees er op tijd bij en boek nu nog een dagje vissen op wintersnoekbaarzen.


16 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG