Even het water op

Het waait al de hele week stevig en Ruud en ik hebben ook nog een afspraak 'in het kader van vissen' staan deze week (hierover later meer), dus aan daadwerkelijk vissen en iets vangen kom ik niet toe. Tot vrijdag, de wind lijkt enigszins acceptabel alleen zal ik alleen weg moeten want Ruud is een weekendje met het thuisfront weg. Het wordt de Maas vandaag, want daar kan ik ook met alleen een #livescope uit de voeten. Ik heb namelijk nogal last van het gegeven dat ik zonder sonar zit. Ik heb op mijn boot een Raymarine zitten en ik vrees dat dat toch geen erg goede keuze geweest is. Het touchscreen kan blijkbaar niet zo goed tegen maritieme omstandigheden (???!!!!) waardoor het een dusdanig eigen leven is gaan leiden dat er niet meer mee te werken valt. Met veel pijn en moeite is hij nu naar Engeland om onder garantie gerepareerd te worden, maar de communicatie van Raymarine is vooralsnog net als hun product: WAARDELOOS. Geen idee of en wanneer ik het apparaat nog ooit terugzie. En dan maar denken dat je eigenlijk niet eens zo heel veel van die dieptemeter gebruik maakt... HA!..... het voelt nu net of ik geblinddoekt aan het vissen ben.


Ik heb de tijd dus het is pas tegen 9 uur dat ik aan de trailerhelling arriveer. Er zijn er meer die deze qua wind enigszins rustige dag hebben uitgekozen om het nog even te gaan proberen. Ik laat meteen de livescope zakken en ga eerst maar eens kijken of ik vis kan vinden. Dat is vrijwel onmiddellijk het geval en ik begin wat rond te driften. Er gebeurt nog weinig en als ik in een kuiltje even anker om te verticalen probeer ik mijn shad in de beam van de livescope te laten zakken. Nog voordat ik mijn shad gevonden heb krijg ik een flinke ruk en kan ik een visje landen.



Na dit visje bedenk ik me dat ik eigenlijk iets uit de verticaaldoos van #Savagegear moet gaan proberen. Ik had deze shad er aan gedaan omdat hij op een zware loodkop zat, maar #Lured heeft zowel Ruud als mij een prachtige doos vol met lekkers cadeau gedaan.



Schitterende shads, alleen wel iets groter als ik waar normaal gesproken mee vis. Maakt dat voor de vis uit? Vast niet, maar ik predik altijd aan mijn gasten dat hoe meer vertrouwen je hebt in je kunstaas hoe beter je vist... dus knippen we de shads met een schaar even op een 'fijne' maat en we kunnen verder.


Het duurt even, maar ook deze shads werken hoor...... het formaat lijkt zich alleen aan de vis aan te passen.


Veel actie krijg ik echter niet vandaag en ook bij de andere boten die af en toe in de buurt liggen zie ik niets gebeuren. De Livescope laat er daarbij wel geen misverstand over bestaan dat het hier afgeladen vol ligt met vis.




En als er witvis is dan moeten er ook rovers zijn, toch? En dat blijkt als het volgende visje vrijwel onmiddellijk na het nemen van deze foto ook even komt poseren.


En zo blijf ik verder spelen met de livescope en met mijn nieuwe gekortwiekte shads. Ik mis er een paar en vang er een paar. De echte monsters blijven uit dus die zullen we een volgende keer dan maar proberen te vangen.



Vissen met Lure Fishing Guide?

32 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG