Aantallen maken

Een appje op mijn telefoon..... "Jammer dat het zo slecht weer wordt morgen". Ruud heeft de voorspelling die maar liefst 20 mm regen aangeeft de hele dag angstvallig zitten bekijken. "Thuisblijven dan maar?", app ik terug, maar daar komt natuurlijk niets van in. Ruud gaat dan wel overmorgen roggen en barracuda's vangen op Tenerife, eerst moeten onze eigen rovers er nog aan geloven. Vandaag staat de Waal op het programma. Een groot voordeel van een dergelijke weersvoorspelling is wel dat het dusdanig afschrikt dat er geen enkele andere visboot op het water is vandaag. En nog een ander voordeel; volgens buienradar gaat het flink regenen, alleen niet waar wij zitten. En inderdaad houden we het droog tot het allerlaatste uurtje: niet slecht! Maar goed; vissen, daar zijn we tenslotte voor gekomen. Al in de eerste krib is het direct raak. Althans, de vis bijt wel, maar we slaan nogal eens mis. Het duurt zelfs een ruim uur voordat Ruud als eerste een vis weet te landen. Alle voorgaande aanbeten goed gevoeld en dan donderen ze eraf en nu geen aanbeet gevoeld natuurlijk, maar deze blijft wel zitten. Het blijkt een roofblei-tje te zijn dat de shad al tijdens het afzinken te pakken had.


Het is nog grauw en grijs, maar zoals gezegd, wel (vrijwel) droog. Nu moet ik echter wel aan de bak, want Ruud wil aan de koffie. En ik ook, alleen hanteren wij de (meestal) keiharde regel dat we eerst ieder een vis moeten hebben voordat we aan de koffie gaan. Ik mis er weer een en terwijl ik vloekend langzaam doorvis, krijg ik een herkansing en nu kan ik het snoekbaarsje wel landen. De koffie is gered!


Als we de koffie en de Luikse wafels hebben verorberd gaan we weer aan het werk. Het weer is eigenlijk best lekker. Droog, weinig wind en ook bijt de vis best goed. Er komen nu wat visjes in de boot en er klapt een snoek door mijn lijn. Ik besluit verder te vissen met staal, maar het blijft de rest van de dag bij die ene gemiste snoek.


Het loopt vrij lekker, bij elke krib vangen we minimaal 1 vis, alleen de formaten zijn niet spectaculair.
De shads gaan erin als koek, alleen bij mij loopt het deze keer een stuk beter dan bij Ruud. Het blijft toch een raar fenomeen, waarom ze de ene keer beter bij mij bijten en de andere keer beter bij Ruud. We vissen met exact hetzelfde materiaal, veelal op dezelfde manier en bijna altijd vangt de een beter dan de ander. Wie er dan weer beter vangt wisselt gelukkig ook voortdurend.


We blijven tot de middag rond de kribben hangen en varen daarna een kleine plas op. Eerst even een kopje soep en dan gaan we driften. Ruud concentreert zich op de #livescope en ik ga met de #savagegear #cannibalshad een beetje in het rond lopen tikken.

Het duurt nu wel even. We zoeken op verschillende dieptes en dan na een uurtje ongeveer voel ik een doffe tik. Eerst zeg ik nog dat het opnieuw geen grote vis is, maar die mening moet ik toch snel bijstellen. Een knappe baars van 45 cm blijkt zich aan mijn shad vergrepen te hebben.


En blijkbaar was deze baars het startsein, want nu zijn ze los. De ene na de andere vis komt in de boot. Alleen, geen grote..... het blijft over het algemeen kruimelwerk. Voornamelijk snoekbaarsjes van 45-50 cm.


En af en toe een leuke baars.


En dan EINDELIJK... daar is ie. Mijn shad ligt vrij ver achter de boot als ik de haak zet en meteen gewicht voel. "Ruud, ik heb hem!" Mijn hengel kromt zich mooi en ik voel het duidelijke kopschudden van een mooie snoekbaars. Ruud staat al klaar met het net als ineens de spanning van de lijn verdwijnt. Weg mooie snoekbaars, en een herkansing zullen we vandaag niet meer krijgen.


Als Ruud een snoekbaarsje aan het drillen is zeg ik voor de grap dat hij dadelijk niet te snel moet onthaken zodat ik nog even iets bij kan vangen. En prompt lukt het ook, want er schiet opnieuw een baars over mijn shad.Intussen begint het alleen wel te regenen. Het is van die miezer waar je toch nog vrij snel zeiknat van wordt.


Omdat de echt grote vissen het niet meer gaan worden vandaag en omdat het langzaam maar zeker toch wel echt nat begint te worden, besluiten we de boot naar de stal te gaan brengen. Het formaat viel wat tegen, maar we hebben met ruim 40 vissen goed gevangen.

Ik sluit nog af met een baars en dan gaan we.41 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG