Een goede afsluiter van 2018


Veel regen, een zuidwesten wind van 4 Bft en windstoten tot 6 Bft, maar.... niet koud, een graad of 8. Een heel verschil met vorige week toen het zo stervenskoud was dat we alle snoeken, een stuk of 8, bij de boot probeerden te 'lossen' om vooral onze handschoenen niet uit te hoeven doen. Geen een vis heeft het dan ook tot het fototoestel 'gehaald'. Maar vandaag zijn Ruud en ik, ondanks de 'warmte' de enige twee gekken aan de trailerhelling en naar later blijkt ook de enige twee gekken op het water.

We beginnen op de Dordtse Kil, maar dat is geen succes. Het water stroomt zo hard dat we al na anderhalve worp besluiten verder te gaan. Ruud krijgt op een stek een eind verderop al snel wat aanbeten, maar die worden allemaal gemist. Net als ik wil gaan mopperen dat mijn veel te lompe stalen onderlijn mijn shad eigenlijk 'te snel' laat afzinken (alsof die vis daar iets om geeft) klapt er bij mij de eerste vis van de dag op. Een snoekbaarsje waardoor ik 2018 in ieder geval niet met een blank ga afsluiten.


Even is het stil, maar dan haak ik de grond..... of nee een vis! En gelukkig zit er een stalen onderlijn gemaakt van een oud Heras hekwerk aan, want dit is een serieuze snoek.


Alleen.... ik heb geen aanbeet gevoeld; en dat blijf ik tijdens de dril ook een paar keer herhalen. En na verloop van tijd blijkt ook wel waarom:Het is een vals gehaakte platte........ Snel eraf schudden, maar Ruud heeft hem al op de foto vastgelegd. Het bewijs dat ook bij mij de teller weer op '0' staat.

(want bij ons in de boot geldt: vang een brasem en je begint weer bij 0)

Er gebeurt niets meer dus we zoeken een ander plekje op. Het is er lastig vissen en we zitten om de haverklap vast, maar dan krijg ik een snoeiharde aanbeet.

En dit zijn natuurlijk de vissen waar we voor komen, moddervet!En niet veel later krijg ik een nog veel hardere aanbeet. De aanbeet is zelfs zo hard dat ik vergeet om aan te slaan. Er zit een stevige vis aan die flink bokt en diep blijft en dan de haak lost...... *(&($&%#$%%%%!!!****

Na deze vis parkeren we onze shad keer op keer tussen de stenen en dan geven we het maar op. Meestal lukt het ons wel om de shads weer los te krijgen, maar eens moet het fout gaan natuurlijk dus voordat het 'eens' is gaan we het maar ergens anders proberen.

Bam! op mijn eerste worp klapt er een vis op mijn shad op het moment dat ik hem onder de boot doortrek. Een moment hangt de vis maar dan lost hij... even sta ik dom voor me uit te kijken en dan ga ik verder met heel voorzichtig verder vissen. BAM! de vis klapt er onmiddellijk nog een keer op. En nu zit hij er langer aan..... en lost vervolgens opnieuw ..... *&(*&$(%$*%*%%****!!!!!!!! Ook deze voelde weer goed aan.

Na deze misser blijft het even rustig totdat Ruud een goede vis haakt. Alleen is het waarschijnlijk opnieuw een vals gehaakte brasem, want het is in ieder geval géén snoekbaars..... althans volgens Ruud. Bij ons thuis noemen we dat wel gewoon snoekbaars.... en een hele mooie ook! Maar oordeel vooral zelf:


Na deze bak zijn de kneiters even op en komen er leuke vissen aan boord en worden er evenzovele gemist.

Als je ziet hoe diep de shad soms zit dan vraag je je af hoe het mogelijk is dat ze soms niet hangen; zeker bij het soort aanbeten wat we vandaag krijgen. Je voelt de dreun vaak tot in je schouderblad.


De wind is intussen permanent met een dikke 4 over het water aan het blazen en het wordt steeds lastiger om de boot langs het kantje te sturen waar we overheen willen verticalen. Bam, opnieuw rost er een vis op mijn shad en opnieuw is het geen kleine jongen. Maar helaas voor mij weet ook deze vis zich van de shad te ontdoen. Als we de boot even ankeren om wat te werpen krijg ik een mooie aanbeet en deze vis weet tenminste wel hoe het hoort en laat zich luid protesterend naar de boot dirigeren. Een donkere, bijna gitzwarte snoekbaars.


En met deze snoekbaars sluiten we het blog voor 2018. Lure Fishing Guide wenst eenieder fijne feestdagen en een visrijk 2019.


Ook snoekbaarzen vangen? Boek nu voor januari 2019.


3 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG