Nog een keertje baarzen tikken


Bijna het einde van de maand augustus en het enige wat we de afgelopen maand van de baarzen hebben geleerd is dat er geen peil op te trekken valt. Vandaag blijkt het recept: wisselen, wisselen en nog eens wisselen. Elke shad levert precies één aanbeet op en ze doen niet aan herkansingen. Óf hij hangt óf je kan er iets anders aanknopen..... er komt geen tweede aanbeet. Dus knopen we maar de gehele tacklebox aan de lijn en de eerste die blijft 'plakken' is meteen al een goede.


En ook Ruud mag al snel een vis verwelkomen.


Het duurt even voordat we doorhebben hoe we na deze twee vissen weer aanbeten uit kunnen lokken, maar de vis die daarna voor de bijl gaat is een prachtexemplaar...... 46 centimeters dikke baars.


En nog een keertje 'scherp' op de foto, omdat ie zo mooi is.


De volgende 40 minuten komt er met de regelmaat van de klok vis in de boot, maar de echte kneiters zitten er niet meer tussen.

We gaan verder, maar nu op snoekbaarsjacht. En dat valt niet mee; lang zoeken, sporadisch een aanbeet en af en toe...... een vis. En dat levert dan meteen vrolijke gezichten op!

Ruud is weer bezig met de dropshot techniek maar dat levert nog niet meer vis op dan de gewone 'aan een jigkop geviste shad'. Ik zie dan ook nog geen reden om over te schakelen. Alhoewel.... als we tegen een damwandje aan zitten te vissen krijgt Ruud ineens een snoeiharde aanbeet van een dikke vis. Dat is meteen duidelijk. En kijk eens naar die grijns.... dit zijn toch wel de vissen waar we voor komen:


We moeten vandaag wat vroeger naar huis en willen eigenlijk op de plek waar de week daarvoor de baarzen opgestapeld lagen kijken of we er nog een paar kunnen 'plukken'.

Ruud gaat door met de dropshot en ik ga eerst nog kijken of ik een snoekbaars uit de vaargeul kan trekken.Maar daar kom ik snel van terug.

Ruud begint namelijk direct vis te vangen.


Nog geen monster, maar er volgen er toch vrij snel een paar na elkaar en zodra ik overschakel naar een dropshot montage begin ik ook te vangen.


Het gaat lekker...... er komen vissen in de boot, maar de tijd dringt... eigenlijk moeten we naar huis.


Er is nog maar tijd voor één laatste worp en dus beslissen we 'af te sluiten' met een double hook up. Oftewel, nu 'even' twee baarzen vangen..... gaat nooit lukken natuurlijk, behalve vandaag. Ruud heeft al na twee keer optikken een baars eraan hangen en ik moet zelfs vier keer optikken voordat er zich eentje aan mijn aas vergrijpt. Oh wat is dit lekker vissen zo!

En na de foto pakken we met pijn in ons hart alles in ..... gaan naar huis.Wij weten namelijk dan nog niet dat dit voorlopig de laatste keer is dat de baarzen zo los zullen zijn......


Boek hier jouw vistrip met Predator Fishingguide! Wees er snel bij als je nog in september weg wil, want de agenda zit al bijna vol.


8 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG