En de baarzen zijn LOS!


Het is de afgelopen dagen druk geweest met veel gasten om te gidsen, maar er is ook nog tijd geweest om er samen met Ruud op uit te trekken. En wij hebben flink huisgehouden bij de baarzen. Het duurde soms even voordat we ze gevonden hadden, maar áls we ze dan vonden dan was het ook werkelijk prijsschieten. En dan hebben we het niet over die kleine hummels, maar echt mooie dikke baarzen van 35+ en af en toe een uitschieter van 40-45. Heerlijk. Ik heb nog een heleboel foto's om te posten, maar ik begin maar eens met deze post van onze visdag van zo'n anderhalve week geleden.

De eerste stekken die we aandoen beloven nog weinig goeds. Een enkele tik hier en daar, maar niets blijft plakken. Alleen tijdens het pilkeren komt er een klein baarsje boven dat ook nog eens vals gehaakt is en wel zo onhandig dat hij het niet overleeft. "Bewaar maar'" zegt Ruud, "die hang ik dadelijk misschien nog wel even aan de dropshot". We leggen het baarsje opzij en gaan weer verder.

Voordat we richting de Oude Maas vertrekken, pikken we nog even een 'oude' stek op het Hollands Diep mee, waar we vorig jaar redelijk vis hebben kunnen vangen. En dat blijkt geen slecht idee te zijn. De baars lust werkelijk wel pap van onze shads


En ze zijn ook niet te beroerd om de shad meerdere keren vol te grijpen, zelfs als ze er tijdens de dril afschieten. (Of misschien grijpt een meezwemmende baars dan gewoon zijn kans)

Omdat we ineens double hook ups krijgen besluiten we om even 2 vissen in het net doen om te kijken of we er nog snel een derde bij kunnen vangen. En ja hoor, dat lukt... direct weer een double hookup.


En dan.... na een half uurtje of zo, zijn ze 'op'. Jammer natuurlijk, want van ons mag het zo de hele dag zijn, maar dit hebben we dan toch maar mooi meegepikt.

We blijven het nog een half uurtje proberen, maar het enthousiasme van de baarzen is echt over.

Door naar de volgende stek.

En daar is het de beurt aan de snoekbaars. De eerste is nog mini...


Maar de volgende geeft flink partij.... een mooie gedrongen, maar forse snoekbaars.En zo gaat het in eerste instantie lekker door. Met o.a. een double hookup en een paar baarzen voor Ruud als afsluiter voor deze stek.

Het loopt inmiddels tegen de middag en blijkbaar houdt de vis siësta of zo na de lunch, want het is uit met de pret. De komende uurtjes wordt het bikkelen. We varen, proberen oude en nieuwe stekken uit, maar het duurt bijna twee uur voordat ik weer een vis kan landen.


Ruud heeft intussen maar weer eens zijn dropshot hengel uit het vet gehaald en kijkt of er met die techniek nog vis tot aanbeten te verleiden valt. Het duurt een half uurtje, maar dan plukt Ruud een sterke vis bij de stenen vandaan. Het is alleen niet een van de vissen waar we naar op zoek zijn, maar wel een mooie sterke winde.

Maar ook dropshottend wil het niet lukken, want het blijft weer lang stil. Het eind van de dag komt in zicht en we varen terug naar de 'snoekbaars' -stek van deze ochtend. In eerste instantie lijkt het erop dat we hier nog even lekker snoekbaarzen kunnen gaan vangen want al vrij snel komt er eentje de binnenkant van de boot bekijken, maar dan valt het opnieuw stil.


Totdat..... Ruud op het lumineuze idee komt opnieuw te gaan dropshotten. Het duurt namelijk niet lang of ik knoop er ook een dropshotmontage aan. De vissen worden namelijk helemaal gek als de shad op een 20-tal cm boven de grond wordt aangeboden. Ruud begint als een bezetene baarzen te vangen en ik zie dat ook wel zitten.

De ene na de andere vis komt in de boot, voornamelijk baarzen, soms een snoekbaars en zelfs het dode baarsje van de ochtend houdt het geen minuut uit of een soortgenoot heeft hem al verorberd.

We hebben het zo druk met vis vangen dat we ons zelf niet de tijd gunnen om alles op de foto te zetten, maar sommige mogen toch even poseren.

Zo tegen half acht besluiten we dat het mooi geweest is. Enkele stille uren afgewisseld met bijtmomenten dat je de vis bijna uit de boot moest duwen. Was het altijd maar zo!

Ook een keer jagen op dikke baarzen? Boek nu jouw visdag bij Predator Fishingguide.5 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG