Pilkeren op de Maas


Ik was eerst helemaal niet van plan te gaan, maar toen Dimitri vroeg of we zondagochtend konden gaan vissen was ik snel om. En toen Dimitri vervolgens weer afzegde, besloot ik toch maar te gaan. Maar, eerst nog even een mooie ervaring van een paar dagen eerder. Het was een taaie dag op het Hollands Diep als we aanleggen op een stek die in het verleden al goed baars en een verdwaalde snoekbaars geproduceerd had. Al na enkele worpen krijg ik een beet en moet ik beteuterd constateren dat een snoek mijn lijn doorgebeten heeft. Ik knoop er een nieuwe shad aan en onmiddellijk wordt ook die shad eraf gebeten! Dat is dezelfde snoek, zeg ik tegen mijn vismaten, die mij een beetje ongelovig aankijken. Als Ruud zijn shad vervolgens over dezelfde plek trekt, volgt er een derde aanbeet....... een snoek... en die blijft wel zitten. En nu zijn we natuurlijk benieuwd of we daar mijn 2 vorige shads in zijn bek gaan aantreffen! Enfin, twee niet, maar als de snoek bij de boot komt zie ik mijn laatste shad buiten de bek van de snoek hangen en terwijl de vis nog een keer flink met zijn kop schudt vliegt mijn shad met een mooie boog het water in. Als de vis in de boot is, is van de eerste shad niets meer te zien. 100% zeker weten, doen we het dus niet, maar ik denk dat de vis die shad al was kwijtgeraakt. Mijn overtuiging is dat de snoek tot 3 x toe vol voor onze shads is gegaan.


Maar goed. Dat was eerder, nu afgelopen zondag op de Maas. Ik ben er vroeg bij en knip eerst wat foto's terwijl ik naar mijn beoogde stek vaar.En dan komt er een vosje voor de boot langsgezwommen. De camera stond blijkbaar niet helemaal goed ingesteld want de foto's zijn nogal donker, maar als je goed kijkt dan is ie wel zichtbaar.

Ik vaar verder naar mijn eerste stek en vang aan met een shadje tegen het enige fatsoenlijke krib-kopje wat dit deel van de Maas rijk is. Maar ondanks de goede verwachtingen gebeurt er weinig. Of eigenlijk helemaal niets.

Ik besluit er een pilkertje aan te knopen en ga wat over de stek driften. Het zou overdreven zijn om te zeggen dat ze vervolgens losgingen, maar nu laten er zich toch met enige regelmaat wat vissen verleiden. Voornamelijk kruimelwerk, maar de beten zijn lekker hard en ik vermaak me prima.
Toch apart..... een shad kan niemand boeien, maar een brok ijzer.... niet te versmaden.

De vorige snoekbaars was al niet heel groot, maar het kan altijd kleiner, al moet de volgende blijkbaar plaats maken want hij spuwt een soortgenootje uit op het moment dat hij in de boot is.De temperatuur begint op te lopen en ik vaar naar een brugje op een nabijgelegen plas om daar nog wat pilkertjes rond te strooien.

Er laten zich al vrij snel wat baarsjes foppen en er komen ook echte mini's in de boot, nauwelijks groter dan de pilker, maar keurig voor in het bekje gehaakt.

Eén keer haak ik nog een echt goede vis die uiteraard lost. Wat is dat toch?! Vooral met pilkers blijven de echt leuke vissen bijna nooit zitten (althans bij mij dan toch). De volgende keer misschien maar eens wat alternatieve haakmontages/-systemen proberen.

Tot de volgende!

4 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG