Te warm?


Het is al enkele weken warm in Nederland en dat heeft ook invloed op onze vangsten. Het is niet dat we niets vangen. En ook niet dat als het erg warm is, de vangsten per definitie slecht zijn. Maar toch, de vangsten zijn minder dan een maandje geleden. 

20 juni trokken we er weer eens op uit. De dag begon met somber weer, maar eindigde stralend. Door privé omstandigheden was ik er niet helemaal bij die dag, maar Ruud was in optima forma, wat hij bewees door direct af te trappen met een leuke baars en een snoekie.Zoals gezegd, was ik er niet helemaal bij en hoewel ik wel een paar tikken voel, lukt het me niet om de haak deftig te zetten.

We varen door naar een volgende stek die Ruud twee dagen geleden heeft opgepikt. Niet dat de vis daar in rijen lag opgestapeld, maar een paar mooie baarzen waren daar gevallen voor een shadje dus de moeite waard om het nog eens te proberen.

Het duurt lang (te lang) voordat er iets gebeurt, maar net als we ons langzaam beginnen op te maken om door te varen wordt mijn shad heel lichtjes van de grond gelift en blijkt er zich een knappe baars gehaakt te hebben.


 Na deze vangst blijven we natuurlijk nog even doorvissen, maar de vis is alweer 'op'.

Nieuwe stekken worden opgezocht en  op gezette tijden komt er vis in de boot.

Hoewel ook vandaag warm weer voorspeld was klaart het nog niet echt op. De aanbeten, die toch al niet overvloedig zijn beginnen wel al terug te lopen.


 Alhoewel, als er een aanbeet volgt, pakken ze hem tenminste wel goed.


En we krijgen zelfs een double hook up.


 waarna mijn vis ook nog even apart op de foto mag.

 Hierna breekt de zon echt door en wordt het veel minder. Alleen Ruud weet nog aanbeten te krijgen en vissen te vangen. Het formaat is niet super en ze worden teruggezet voordat ik kans zie er een plaatje van te schieten.


 Als het tijd wordt om naar huis te gaan, besluiten we nog even een paar worpen onder de Moerdijk te doen.

In de schaduw van de brug is het goed toeven en wie weet valt er nog een snoekbaarsje te foppen. Ik begin al direct met het kwijtspelen van een shad en terwijl ik 'lekker' zit te knopen, ziet Ruud vis rondom de brugpijlers jagen..... roofblei. Meteen wordt er een 'ooit voor de roofblei aangeschafte' plug aangeknoopt en bam! het is meteen prijs. Een knappe roofblei voor Ruud.


Er zitten er nog meer, want regelmatig zien we ze door het oppervlak spatten en beiden krijgen we nog aanbeten, maar die blijven helaas niet meer plakken.... of toch..... Ruud roept nog één keer 'vis' voordat we gaan.


Maar de platte die hier door zijn slip vliegt wordt schielijk voor de boot losgetikt! "Daarmee gaan we dus NIET Op de foto", aldus mijn vismaat!

Tot de volgende!

#roofvisgids #predatorfishingguide #fishingguide #visgids #zander #snoek #hecht #pike #snoekbaars

7 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG