Juni visGeen monster, maar met de eerste vis zijn we altijd blij... (en met de laatste ook en met alles er tussenin trouwens ook). Dit snoekbaarsje had er overigens wel zin in...... tot drie keer toe viel hij de shad aan en pas toen de ik de shad nog een paar minuten onder de boot voor zijn neus hield lukte het hem om de shad daadwerkelijk naar binnen te werken.

En de volgende joekel meldt zich al een minuutje later.


 En gelukkig zal blijken dat er ook nog grotere vis rondzwemt. Want ondanks dat de vissen dus nog niet zo groot zijn volgen er wel vele aanbeten. Een paar minuutjes en twee worpen later wordt de shad nauwelijks merkbaar van de grond getild. Ik sla meer uit gewoonte dan dat ik werkelijk verwacht iets te haken en de vis laat zich in eerste instantie ook heel makkelijk naar de boot leiden. Ik zeg nog tegen Ruud dat deze vis niet geschept hoeft te worden, totdat ik de rugvin boven zie komen en de vis besluit zich niet zonder slag of stoot over te geven. Hevig kopschuddend en wegduikend trekt de baars een aantal keer goed door mijn slip heen. Het resultaat: een prachtexemplaar.


Na deze baars wordt het langzaam rustiger en besluiten we op snoekbaarsjacht te gaan.

Het is een aardig eindje varen naar de volgende stek, maar eenmaal daar aangekomen weet Ruud direct een forse snoekbaars te vangen. Aan de vis te zien is het er een met veel levens-ervaring.


Na deze vis wordt het helaas bikkelen. Er komt af en toe wel een aanbeet, we vangen een visje, maar spectaculair wordt het niet meer. Of het moet van de brasems afhangen..... die zich niet alleen vals laten haken, maar zich ook op de shads storten.

 Om deze blog af te sluiten ook nog enkele sfeerfoto's van een korte sessie op de Maas. Het mag duidelijk zijn dat de vis om verklaarbare redenen probeerde zo ver mogelijk bij onze boot vandaan te blijven. 

#visgids #roofvisgids #ThomPrüst #fishingguide #snoekbaars #baars

2 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG