Als de snoekbaars vanzelf in de boot springt


Goed, het formaat valt over het algemeen tegen... flink tegen, maar oh wat is het fijn als je de hele dag aanbeten krijgt en vis kunt landen.

Laatst was het weer eens zover, hoewel de dag eerst moeizaam op gang kwam. Op de eerste stek hoopten we flink baars te kunnen vangen, maar alleen Ruud wist een kleintje tot aanbijten te verleiden.


Dan maar een andere stek en net als we constateren dat de baars ook hier afwezig is meldt er zich een serie snoekbaarsjes.

Waar de eerste nog net niet maats is, worden de volgende alleen maar kleiner. Ze vallen echter aan alsof ze voor het allereerst te eten krijgen.

Net als we willen gaan om te kijken of er ook wat grotere vis te vinden is heeft Ruud een betere aan de haak. Of een betere....een mooie 60'er! kijk, daar worden we vrolijk van.


We verlaten de stek en gaan ergens anders verder met zoeken. Het kost een tweetal uurtjes voordat Ruud zich opnieuw meldt met een visje. Omdat het geen grote is hoef ik niet klaar te gaan staan met een schepnet, dus overmoedig roep ik dat hij niet te snel moet onthaken zodat ik even een double hook-up kan regelen. En dat lukt ook nog!


Het blijft weer een tijdje stil waarbij wat aanbeten gemist worden totdat Ruud zijn volgende monster kan landen.


Deze was zo snel in de boot dat het me niet lukte om opnieuw een double hookup te versieren, maar als Ruud weer beet heeft, roep ik opnieuw: wacht, dan vang ik er ook even ééntje en ja hoor...... weer prijs... het zijn wel mini's maar dat mag de pret niet drukken.


En vanaf dit moment zijn de (kleine) snoekbaarsjes wel los en regelmatig vangen we een visje. Een heerlijk dagje.

Het is weer tijd voor een double hookup; Ruud haakt een snoekbaarsje en ik probeer er nog snel een bij te vangen.... en weer lukt het! Ja, een iets betere snoekbaars dit keer. Maar als ik de vis zie, zie ik een zeer slecht gehaakte grote baars bovenkomen. "Ruud" piep ik, deze moeten we maar scheppen! Ruud wringt zich met zijn vis en het schepnet tussen de hengels door en landt vakkundig de vis. Precies op tijd, want zodra het net onder de vis zit schiet de haak los.

Ruud laat zijn vangst maar zwemmen, want de baars eist even alle aandacht op.


De drift gaat verder en de kleine snoekbaarsjes hebben nog steeds honger. Voor Ruud zit er zelfs nog een platte tussen; waarmee hij niet echt wil poseren voor de foto.... ik zet hem er toch op! 2x zelfs.

We gaan afsluiten; er moet nog naar huis gereden worden en het is een lekker dagje geweest.De vis had wat groter mogen zijn, maar ach.... dat komt een volgende keer wel weer.


Net voor de trailerhelling besluiten we nog één stek aan te doen.... om het af te leren.....

#visgids #fishingguide #predatorfishingguide #zander #snoekbaars #baars #ThomPrüst #PerchHunters

5 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG