Eindelijk! Een metervis voor Dimitri.


Het heeft lang geduurd en ik heb al meermaals de metervis aan de andere kant van de lijn gezien bij Dimitri, maar de vis landen zat er nooit in. Meestal omdat mevrouw de snoek besloot te bijten tijdens het baarzen of snoekbaarzen (en wij dan bijna nooit een stalen onderlijn gebruiken), maar ook wel omdat de keren dat er wel een stalen onderlijntje aan de hoofdlijn geknoopt zat, mevrouw zich toch nog met een ferme kop-schuddende-beweging wist te bevrijden. En ook zondag leek het in eerste instantie nog geen superdag voor Dimitri te worden.

Eigenlijk besloten we pas laat een ochtendsessie te gaan doen. Mijn gasten voor zondag hadden afgezegd i.v.m. autoproblemen en omdat het weer toch wel vrij aardig dreigde te worden had ik Dimitri gevraagd of hij nog een paar uurtjes over had om een visje te gaan vangen.

We besloten op de oude vertrouwde plas te beginnen omdat het water er 'lekker troebel' uitzag. en misschien konden we een snoekbaarsje verleiden. Op de eerste of tweede worp is het al raak, maar het is geen snoekbaars. Een baarsje komt even in de boot kijken.


Kort daarop land ik er nog eentje en dan gaan we door naar een andere plas waar ik redelijk wat baars en ook een paar mooie snoeken kon vangen de afgelopen keren.

En ook hier komen de aanbeten vlot binnen; niet groot, maar ook niet heel klein en af en toe zelfs een redelijk formaat.


Dimitri krijg ook aanbeten, maar bij hem blijven ze niet plakken. Pas na lang aandringen blijft er eindelijk een visje hangen.Het weer wordt intussen mooier en mooier en de baarzen blijven toch wel regelmatig bijten; althans bij mij. Bij Dimi wil het maar niet vlotten......... of eigenlijk nog(!) niet vlotten.


Als onze korte ochtendsessie er al weer bijna op zit en we wat rondgezworven hebben over de plas, besluiten we nog even terug te keren naar de stek waar we de meeste aanbeten kregen.

Ik vang vrij snel een redelijke baars en op het moment dat die terug in het water gaat, slaat Dimitri aan. "Snoek" luidt het verdict onmiddellijk. Ik kijk even toe,en zie dat de vis in eerste instantie niet al te veel stampij maakt. Zij blijft diep zwemmen en laat eigenlijk alleen maar haar gewicht werken. Hmmmm, dit zou wel eens een metervis kunnen zijn, denk ik bij mezelf, die gaan pas los als ze in de buurt van de boot komen. Maar ja, ik heb Dimitri al zo vaak op het laatste moment een dikke metersnoek zien verliezen dat ik het niet durf uit te spreken. Niet nodig ook, want de vis is intussen de boot genaderd en doet precies wat ze moet doen...... kabaal maken. De vis neemt lange runs en blijft diep zwemmen. Gelukkig heeft Dimitri er een stalen onderlijn op zitten dus dat maakt dat ik de dril meteen een stuk relaxter kan aanschouwen. Als de vis boven komt om geschept te worden zien we een dikke snoek, maar hij lijk niet heel lang..... Zul je zien dat die dadelijk net de meter niet haalt...... Maar gelukkig dat doet ie wel..... exact 100 cm! Eindelijk de metersnoek die Dimitri dubbel en dwars verdient.

Een beauty!

3 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG