Maas (snoek)baars


Het heeft bijna twee maanden geduurd, maar deze zondag kon ik dan eindelijk voor het eerst mijn nieuwe boot fatsoenlijk mee uit vissen nemen. De windvoorspelling is straf (4 bft met windstoten van 6 bft), maar als ik vertrek is het nog rustig.


Onder een heerlijk zonnetje vaar ik de Maas op. Ik moet de BBM invaren dus ik maak van de gelegenheid gebruik om wat nieuwe, verder weg gelegen, stekken te zoeken. Het eerste plekje wat ik aandoe bevat kleine keerstromingen en ik leg de boot op het i-pilot-anker om in en net naast de stroming wat vis te gaan zoeken. Al vrij snel voel ik een aantal zenuwachtige tikken.... dat moet baars zijn. Als er eentje keihard op bonkt, sla ik stevig aan en heel eventjes voel ik het kopschudden van een stevige baars. Jammer dat hij lost, maar er zit in ieder geval vis. Niet veel later.... een nauwelijks merkbaar tikje en onmiddellijk voel ik weerstand. Een mooie baars komt naast de boot, maar ook deze weet zich, door nog eens flink met zijn kop te schudden, zelfstandig te onthaken. Gdvrde)*%#$%!!! Doorvissen nu. Opnieuw, lichte tikjes tegen de shad, een beuk, ik sla mis....laat de shad opnieuw zakken en nu zit ie wel. Héhé... een baars.


Een mooi moment om de visbun eens uit te testen.


Ik vang er nog twee baarzen bij, maar daar moet ik helaas wel een half dozijn aanbeten voor missen. Wat zijn het soms toch prutsers. Aanbeten waarvan mijn hengel bijna dubbel slaat, maar vis aan de andere kant van de lijn.... niets daarvan.

Als ik er toch 3 in de bun heb zitten, vind ik mijn privé aquarium wel weer mooi geweest en geef ik ze hun vrijheid terug.

Het gaat hier eigenlijk wel lekker, maar ja ik moet ook nog wat andere stekken zoeken..... ik besluit nog een laatst worp te doen met een versleten DLT v-shadje. Daar viste ik vroeger veel mee, maar ze zijn de laatste twee jaar een beetje in de vergetelheid geraakt in mijn viskist. Ik gooi ver in en al na twee slagen.... pats! dat moet een snoekbaarsje zijn. Even op de foto en dan mag ook die weer zwemmen.


Het waait intussen flink en ik krijg ook een paar forse buien over me heen, maar tegen het einde van de middag klaart het weer op.

Diverse andere stekken leveren nog een baars en nog een snoekbaars op.... oh ja en ook nog een berg gemiste aanbeten. Zes visjes uiteindelijk, maar ach, lekker gevist. Wat wil een mens nog meer.

Boek hier een visgids.


2 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com

© 2021 LFG